Apple har släppt en ny fantastisk iPad – men vad sjutton heter den?

Apple har släppt en ny fantastisk iPad – men vad sjutton heter den?

Julafton är över för den här gången. Tomten Tim Cook har klivit ned från scenen och har lämnat oss med öppna plånböcker. För här ska det handlas! En ny Apple TV med uppspelning i 1080p och senare ikväll släpps iOS 5.1 för oss med i-enheter. Men vänta nu… Presenterades det inte något ännu större också? Jo just det, en helt ny fantastisk iPad med en otrolig retinaskärm, stöd för 4G, snabbare, mycket bättre kamera och mycket, mycket mer. Naaaaaajs. Min plånbok är öppen och en beställning ska läggas. Det finns bara ett litet problem. Vad sjutton heter Apples nya iPad?!

När den nya iPad-modellen presenterades på scenen var det många av oss som reagerade på att något nytt namn för enheten aldrig presenterades. Märkligt. Kanske kommer det snart. 10 minuter senare, okej vad håller dom på med? 20 minuter senare, inget namn i sikte… Mycket märkligt för att vara Apple. För inte kan den nya paddan bära det namn som står på den stora skärmen bakom Tim Cook? ”The New iPad?” Kom igen-The new iPad? Det låter inte bara idiotiskt, töntigt och dumt utan är också alldeles för långt. Vem i hela friden på Apple ska Steve Jobs lägga en förbannelse på från sin grav?

Nu en timme senare när eventet är över står vi fortfarande kvar lika förvirrade (om inte mer) över vad Apples nya surfplatta egentligen heter. Besöker man apple.com eller apple.se så möts man av rubriken ”The New iPad” – men klickar man sig vidare på sidan är produkten endast döpt ”iPad”. Att Apple skulle sluta med numreringen i sina namn för iPad och iPhone ser jag bara som något positivt. Det skulle se löjligt ut om vi om några år skulle få se en iPad 15. Kom igen, det här är hårdvara-ingen liten tonåring som håller på att växa upp och bli en man. Du förstår säkert vad jag menar. iPad kort och gott skulle vara ett bra steg för Apple. Precis som med deras Macar. MacBook Pro döps inte till MacBook Pro 3. Den heter MacBook Pro och har alltid haft samma namn, men vi vet ändå när det är en ny modell som kommer.

Men då har vi fortfarande ett litet problem. Vad ska vi då kalla första generationens iPad? iPad 1? iPad Classic? Nja… Det blir en löjlig krock med namnet här. Sååååå…. heter den kanske ändå ”The New iPad”? Inte särskilt troligt, men vem vet. Inte vi alla fall och ingen annan heller. Allt som just nu skrivs på Internet är bara spekulationer.

Inget ont om den nya modellen. Den är helt fantastisk och det är bara att säga adjö till alla Android-plattor där ute. På riktigt. Den nya iPad har allt man kan önska sig-och den där skärmen. Ahhhooowwwi!

Det enda jag stör mig på och som jag vet att du också gör är namnet. Vad sjutton heter den…egentligen? Vi lär få vänta några timmar på att Apple ska ge oss det egentliga namnet. Men en sak är alla fall säker-döps iPad 3 till The New iPad är det Tim Cooks största misstag sedan han tog över posten från Steve Jobs. Just saying…

1 kommentarer

  1. Eilif
    8 mars, 2012 at 10:08

    Inget misstag. Som du säger, Macbook Pro heter bara Macbook Pro, folk flest ser ingen skillnad ändå eftersom designet är oförändrat. Men vi som vet kallar den för ”2011″ eller early og late 2011. Snart kommer sjunde generation iMac … Kommer att bli likadant med iPad och iPhone. Särskilt eftersom Apple håller på sitt design så länge som möjlig. Ingen anledning att göra om något som redan är perfekt.

Lämna en kommentar