Det är dags för Aftonbladet att sluta trolla

Det är dags för Aftonbladet att sluta trolla

Googles supermobil – nya iPhone-dödaren, LG:s nya iPhone dödare, Samsung’s nya supergalax är den nya iPhone-dödaren. Det räcker! Det är dags för media att ta tummen ur och sluta trolla med deras rubriker. Fråga mig inte vem som började, men det är jäkligt irriterande. Det känns som att det släpps en ny iPhone-dödare en gång i veckan. Enligt Aftonbladet. Eller Prisjakt. Eller all annan media. Det har inte bara gått helt överstyr med dessa tröttsamma rubriker utan det har också blivit till en trend. Under 1års tid har det släppts hundratals telefoner ”som ska ta död på Apples iPhone”.

Tro mig jag skriver inte det här för att jag älskar min iPhone eller för att jag inte gillar konkurrens. Och nej, jag klär mig inte i blåa jeans och en svart polo. Jag lovar. Jag skriver det här för att jag stör mig på folk som ropar på vargen när den inte kommer. Den har aldrig kommit och verkar aldrig dyka upp. Finns det smartphone’s som slår iPhone på fingrarna? Om man ska se till specifikationer så absolut. Men om man ska se till vad den stora massan tycker och till försäljningssiffror, kvartalsrapporter, antal sålda appar och annat som känns väsentligt, så nej. Det har ännu inte släppts en telefon som har ”dödat iPhone”. Inte än, men den kommer. Säkert. Snart. Någon gång…

iPhone-dödare och iPad-dödare – varför inte kalla dem Apple-dödare?

Istället för att kalla varenda telefon och surfplatta som släpps från Korea för en iPhone eller iPad-dödare, varför inte bara kalla dem Apple-dödare? Jepp, det är vad det hela handlar om – egentligen. Blir du mäktig och stor och lyser som en sol över hela världen finns det alltid folk som vill trampa på dig. I det här fallet är det Apple som är den stora mäktiga satan och även de som drar mest klick. Apple säljer lösnummer, inget snack om saken. Vi alla vet det. Säg inte nej, du har klickat på varenda rubrik som bär de magiska orden ”iPhone-dödare” för att sedan läsa om en telefon som ser ut som något taget ur IKEAs fyndlåda för 99.50:-. Tröttsamt. I-landsproblem? Absolut, men fortfarande lika tröttsamt och fortfarande värt att skriva om.

Will the real iPhone killer please stand up?

Så vart är den här omtalade telefonen som ska ha tagit död på iPhone? Jag är ledsen men jag kan inte hitta den. Tro mig, jag har letat och letat…och letat. Den finns inte! Det finns Android-telefoner som har kommit nära men inte tillräckligt för att putta in Apples telefon i komposten. Jag är ledsen, men snälla, Aftonbladet (och alla ni andra som älskar sensationella rubriker) ropa inte på vargen om den inte kommer. För det blir bara patetiskt och idiotiskt. Jag lovar, när det kommer en telefon som hackar min iPhone i klyftor, vare sig den är från Samsung, HTC, Nokia eller Motorola, så ska jag skriva om den på Mrapple. Men i väntan på denna riddare som ska komma på sin vita häst och rädda alla från den stora satan, så finns ett tips på en ny rubrik som ni kan använda – ”Här är den nya iPhone-kopian” – ärlighet varar längst.

Ett sista ord

Om några dagar går Super Bowl 2012 av stapeln i USA. Samsung har köpt den längsta reklamplatsen för att visa upp deras Galaxy Note och jag säger det redan nu – Aftonbladet: Telefonen har funnits att köpa i Sverige ett bra tag nu och nej, det är ingen iPhone-dödare, så besvära er inte med ännu en dum rubrik. Vänta på iPhone 5, jag är säker på att det blir en ”iPhone-dödare” – var så säkra.

2 kommentarer

 1. Tommie
  2 februari, 2012 at 15:53

  Bra skrivet.
  Stör mig enormt på Peter Pettersson på Aftonbladet som hela tiden benämner vareviga telefon som ”iPhone Dödare”.
  Och alla dårar som kommenterar på E24, undrar hur hög genomsnittsålder det är där ?

 2. Julian Castaneda
  2 februari, 2012 at 20:54

  Tackar så mycket-kul att höra!

Lämna en kommentar