Seriöst – vad sjutton gör Apple på CES..?!

Seriöst – vad sjutton gör Apple på CES..?!

Apple glider runt på CES. Nej, inte för att visa upp saker. De är där i hemlighet för att analysera den stora mässan. För att spionera? Det är inget nytt att världens största elektronik-tillverkare som vanligt är på plats för att visa upp deras senaste produkter. Vad som är nytt är att Apple enligt rykten smyger omkring för att se vad deras konkurrenter har i rockärmen.

Det var igår som det kom rapporter om att 250 Apple-anställda snurrar runt inne på CES i Las Vegas. Seriöst. 250 stycken! Kan detta vara ett tecken på de förändringar som sker hos Apple efter Steve Jobs död? Jag minns inte att jag har hört något liknande under Jobs tid. Varför i hela världen besöker Apple CES överhuvudtaget?

Jag hoppas verkligen inte att Herr Cook redan fumlar runt i mörkret och försöker att hitta en nödutgång.

Det här är oroväckande. Det känns nästan som en återgång till tiden då John Sculley ledde Apple och vi alla vet hur det slutade. Suck. Det finns ingen anledning för Apple att smyga omkring i hörnen inne på mässan. De har aldrig gjort det och borde inte heller göra det. Slashgear berättar att de ska ha träffat på iOS-chefen Greg Joswiak som ska ha berättat att han var där för att kolla in hur andra företag presenterar sina produkter och för att kolla in hur montrarna är utformade.

För att se hur andra företag presenterar sina produkter” Haaallå?! Fråga dig själv: ”Skulle det här ske om Jobs satt på posten?” Nej, det skulle det inte. Aldrig någonsin. De skulle gå sin egen väg precis som de alltid har gjort. Så allt jag vill veta är varför man skickar 250 Apple-anställda till Las Vegas för att utforska djungeln. Slut på idéer Tim? Jag har säkert fel. Jag hoppas att jag har fel. Hur det än ligger till så känns det bara dumt. Nåja, till Tim Cook har jag bara en sak att säga, Think different!

10 kommentarer

 1. Leo
  12 januari, 2012 at 08:10

  Låter ju inte bra. Men det här måste vara jätte vanligt bland giganterna. Lite oroväckande e de. Tycker faktiskt att Cook känns lite tråkig… Men då ställer jag han bredvid Steve, orättvist kanske!

 2. Matt
  12 januari, 2012 at 09:30

  Okej. Det var nog det minst läsvärda inlägg jag någonsin läst Julian. Känns som att läsa en 14-årig bimbos modeblogg. Alla företag gör så här. Troligtvis är antalet Appleanställda på mässan en klar överdrift, men alla företag skickar folk för att kolla läget.

 3. Ding Bat
  12 januari, 2012 at 10:30

  Varför skulle inte Apples omvärldsbevakning inkludera CES? Under Steves ledning var Apple ett företag som i sin arrogans inte bevärdigade sina konkurrenter uppmärksamhet öht – möjligen i form av koleriska utfall från Steve själv.

  Steve finns inte längre med i ledning av Apple – låt den nuvarande ledningen finna sina egna arbetsformer – eller måste Apple förvandlas till ett Steve Jobs Memorabilia Hall of Fame för att tillfredsställa sina nerdioter – med Steves svarta polo bakom skottsäkert glas i entren till Apple Campus ?

 4. Olle
  12 januari, 2012 at 12:27

  Kvalitén på inläggen sjunker allt mer. Antingen är det överdrivna apple-älskar-inlägg eller trams. Gillade bloggen i början men senaste veckorna har nivån sjunkit.

 5. Joakim
  12 januari, 2012 at 12:31

  Dom kanske var där för att se hur mycket som Samsung har kopierat ?

 6. Douglas
  12 januari, 2012 at 14:52

  Lugna er några grader va? Får man inte kritisera Apple eller? Han har ju rätt i att Apple går en ny väg å som jag ser yttrar han bara sin åsikt i det hela. Nog för att en del nyheter kan vara halvdana ibland, men det är det på alla bloggar, men ni behöver ju inte ta fram macheten det första ni gör. Jag tycker att det är bra med en Applesajt som åtminstonde vågar kritisera lite också.

  @ Joakim, du har faktiskt en poäng! =)

 7. Julian Castaneda
  12 januari, 2012 at 16:53

  Olle och Matt: Synd att ni ska tycka så. Artikeln är skriven från mitt perspektiv på saken och jag försöker att vara så ärlig som möjligt. Jag må oroa mig i onödan men jag tycker att det är en viktig poäng att ta upp. Däremot är konstruktiv kritik alltid ett stort plus. Berätta gärna vad ni vill se mer eller mindre av på sajten. På vilket sätt kan den bli bättre? Fortsätt kom med åsikter, det uppskattas. Mvh J

 8. Johan
  12 januari, 2012 at 20:36

  Herregud !

  Snacka om att göra en höna av en fjäder…

  Inget intressant överhuvudtaget, patetiskt.

  /Carl

 9. Andreas Axberg
  12 januari, 2012 at 21:07

  Johan: Det är väll snarare du som gör en höna av en fjäder? Jag tycker nämligen att det var intressant läsning…

 10. Fredrik Öbrink
  12 januari, 2012 at 21:12

  Lite kritik mot apple och alla fanboys blir som galna hahaha…

  /Freddan

Lämna en kommentar